Også fra den ledelsesmæssige side oplever hun at have fået den opbakning, hun har haft brug for i sit karriereforløb.
− Det er de færreste, der strutter af selvtillid, når de er helt unge, og så er det godt at have nogle, der ser én og kan sige, jeg tror på dig. Tag stilling, og så støtter jeg dig i det. Og når man bliver ældre, så er det en anden opbakning, og det oplever jeg at få både på instituttet og på fakultetet, siger hun.
Sammenhæng mellem arbejde og familieliv
Selvom Lone er dybt begravet i en lang række forskningsprojekter og -samarbejder i sin hverdag, finder hun også tid til at arbejde med bæredygtighed på områder, som nærmest ligger i spændingsfeltet mellem arbejde og fritid. Hun har haft flere samarbejdsprojekter med kunstnere, fx på Kunsten i Aalborg, hvor hun, en kollega og en kunstner udviklede en kuglebane, som skulle give børn og unge en større forståelse for forbruget af kloden ressourcer.
− Det er virkelig sjovt og givende at arbejde sammen med kunstnere. De har en helt anden måde at tænke på og nogle andre metoder. De går ind og rører mere ved følelser og får os til at danne billeder på en anden måde, end forskningen kan, siger Lone.
Hun ser det som et kæmpe privilegie at have tid og overskud til at beskæftige sig med sankning, kunst og alle de andre ting, hun interesserer sig for. Og være sammen med sin familie, naturligvis.
− Der er sådan en gensidig respekt på AAU om, at vi ikke hænger sammen som arbejdsplads, medmindre at vi hænger sammen i vores privatliv. Jeg har også hørt fra udenlandske kollegaer, at de synes, det er fantastisk at komme her, fordi der er en kultur om, at man tager hjem og er sammen med sin familie. På et tidspunkt var jeg i USA i et halvt år, og jeg kunne godt se, at det var en helt anden måde at arbejde på. Der var det helt normalt, at der lå møder klokken seks og syv om aftenen. Måske tager jeg det meget for givet, det tror jeg, men vi er privilegerede, det er der ingen tvivl om.