Forskningsgruppe
Human machine interaction
Forskningsgruppe
Human machine interaction
Forskning
Forskningsområder
Forskningsgruppen fokuserer på udfordringer i forbindelse med
kognitive og fysiske færdigheder, sociale spilleregler og miljømæssige parametre, der påvirker/afgør interaktioner mellem mennesker og
maskiner.
Gruppen udfører anvendt forskning i samarbejde med regionale og nationale aktører indenfor sundhed, robotics og smart læring.
Forskningens fokus
Forskningsgruppen undersøger interaktionerne med stadigt mere komplekse maskiner ud fra menneskelige standarder og opførselsmønstre. Dette inkluderer følelsers rolle i interaktioner, kulturel heuristik og, hvordan rutiner ændrer sig, når man introducerer ny teknologi indenfor eksempelvis sundhedspleje.
Resultaterne bruges til rehabilitering og assistance, optimering af arbejdsprocesser, der inkluderer mennesker; smarte læringsøkosystemer; nye tilgange til interaktion med assistancerobotter.
Uddannelse
Studierelateret aktivitet
Forskningsgruppens medlemmer underviser i en række forskellige emner, bl.a.:
- Programmering
- Design og analyse af eksperimenter
- Interaktionsdesign
- HRI (Human-Robot-Interaction)
- Kunst og teknologi
Samarbejde
Forskningens målgruppe
Forskningen er særlig interessant for sundheds- og plejesektoren, skoler,
museer og andre vidensinstitutioner; robotindustrien.
Eksterne partnere
Hammel Neurocenter, Frederikshavn Kommune, Tutee ApS, Association for
Smart Learning Ecosystems, DMRi, Honda Research Institute, Neurocenter Østerskoven, Aalborg Kommune, etc.
Nøgleprojekter
DECOCHROM
Projektet tager trykt grafik ind i den interaktive tidsalder og udstyrer den kreative industri med redskaber og avancerede innovative materialer til at bygge og designe æstetisk tilfredsstillende praktiske brugerflader til smarte forbrugsgoder og miljøer.
Byg din egen robot med independent living
Projekt med formålet at afdække, hvordan man kan udvikle et koncept for sociale robotter som en gør-det-selv-hjælp, der kan anvendes bredt af forskellige grupper af mennesker med kognitive eller fysiske begrænsninger.
Augmenteret cellulær kødproduktion
Sikker og effektiv menneske-robotsamarbejde i en industriel kontekst, støttet af AR-teknologi som forudsætning for at etablere og vedligeholde tilliden mellem operatør og robot.
Læs om flere forskningsgrupper
På fakultetet har vi mere end 30 forskningsgrupper og -sektioner med internationalt anerkendte forskere, som arbejder inden for områderne: planlægning, digitalisering, autonome systemer, kommunikation og human touch.