Forskningsgruppe
Connectivity research
Forskningsgruppe
Connectivity research
Forskning
Sektionens forskning vedrører kommunikation og netværksteori, signalbehandling og statistisk modellering i Internet of Things, 5G og de systemer, der kommer efter 5G, satellitkommunikation og områder, der hænger sammen med kommunikation såsom maskinlæring, blockchain og analyse af data.
Forskningens anvendelse
- Principper til design og optimering af fleksible kommunikationssystemer, der er kan tilpasses fremtidens endnu ikke udnyttede forbindelsestyper.
- Pålidelig kommunikation til missionskritiske situationer såsom
fjernkirurgi eller trådløs industriel automatisering. - Realistisk estimering af levetid for batteridrevne sensorer, fx
sundhedsovervågning eller vandmålere, der er svært tilgængelige. - Hjælpeforbindelser til drift og transaktioner på smarte energinetværk.
- Effektiv kommunikation mellem IoT-enheder med nærkredsløbssatelitter (LEO).
Samarbejde
Sektionens forskning i nye koncepter og systemdesign er drivende for grundforskningen i ny kommunikationsteknologi og sker ofte i samarbejde med private virksomheder.
Eksterne partnere
Industri:
Huawei, Bosch, Kamstrup, Intel, FORCE technology, Keysight, Mitshubishi
Electrics Research Lab.
Forskning:
KCL (UK), Uni. Bremen, DLR, TUM (Tyskland), Kansai U (Japan), U. Sydney (Australien), Chalmers (Sverige), Oulu, Aalto (Finland), Padova (Italien), ASU (USA).
Projekter
EU FP7 METIS
Det største EU-projekt med trådløs 5G, som definerede grundlaget for 5G
EU FP7 SUNSEED
Dette projekt arbejder med undersøgt og efterprøvet konvergens mellem telekommunikation og energidistribution. Projektet har modtaget ECs Innovation Radar pris.
EU H2020 WILLOW
Dette projekt støttes via et ERC Consolidator Grant, som er det mest prestigefyldte forskningsprogram i Europa.
Kontakt
Læs om flere forskningsgrupper
På fakultetet har vi mere end 30 forskningsgrupper og -sektioner med internationalt anerkendte forskere, som arbejder inden for områderne: planlægning, digitalisering, autonome systemer, kommunikation og human touch.